Чėрвоні крàпки нà тілі: звідки тà чσму?

Маленькі червоні крапки на тілі можуть бути як новоутворення, так і наслідком пошкодження шкіри. Давайте розберемося, наскільки це небезпечно і коли потрібно негайно звертатися до лікаря.

ГЕМАНГІОМА ТА МІКРОГЕМАТОМА

Дрібні червоні крапки на тілі можуть виникнути після пошкодження шкіри. Наприклад, часто такі поверхневі травми капілярів одержують при епіляції. Якщо на шкіру сильно впливати, то поверхня невеликих судин, розташованих близько до поверхні, травмується. І зовні з’являється невеликий синець через те, що кров виходить у підшкірно-жировий шар. Такі точки називають мікрогематоми. Якщо ви робили епіляцію у майстра-початківця, то їх може бути досить багато.

Дрібні гематоми можуть і в інших місцях. Зовні це червоні крапки на тілі виглядають як родимки. Якщо ви побачили скупчення точок, або якщо вони з’являються періодично без прив’язки до будь-яких процедур, це може бути пов’язане з підвищеною ламкістю судин. Зазвичай вона виникає через нестачу в організмі вітаміну С і К. Якщо будь-які травми, сильне тертя шкіри про тканину викликають такі почервоніння, то причина, швидше за все, саме в цьому. Потрібно пройти необхідні аналізи та пропити рекомендований лікарем курс вітамінів.

Щодо гемангіом, то це судинні пухлини, доброякісні. Особливості їх у наступному:

  • Вони можуть бути до кількох сантиметрів у діаметрі.
  • Якщо йдеться про розширені капіляри, що спровокували захворювання, то гемангіома називається капілярною.
  • Але на обличчі та тулубі часто можуть виникати і кавернозні гемангіоми. Це великі порожнини, заповнені кров’ю, вони виглядають як припухлості і можуть спричиняти суттєвий дискомфорт, змінювати зовнішність.
  • Гемангіоми можуть з’явитися у будь-якому віці, навіть у немовлят.

Тут не можна чекати, що пухлина пройде сама. Обов’язково потрібно звернутися до лікаря, і допоможе підібрати лікування.

ЧЕРВОНІ ТОЧКИ З СУДИННИМИ РОЗВІЛЕННЯМИ І У ВИГЛЯДІ ДРІБНИХ ВИСИПАНЬ

Є й інші причини появи таких недосконалостей шкіри:

  • Червоні крапки на тілі можуть являти собою судинні зірочки і займати досить велику площу. У цьому випадку також не можна відкладати відвідування лікаря. Справа в тому, що такі почервоніння у вигляді капілярних розгалужень можуть свідчити про розвиток небезпечних захворювань – цирозу печінки та вірусного гепатиту.
  • Якщо йдеться про червоні точки, що нагадують дрібні висипання на грудях і спині, то, швидше за все, у людини проблеми з підшлунковою залозою. Цікаво, що при натисканні вони не пропадають. Також їх кількість може збільшуватись або зменшуватись.
  • Часто подібні висипання можуть бути наслідком аутоімунних захворювань, наприклад ревматизму. Тоді вони нагадують не синці, а, швидше, шкірну алергію. До речі, алергія теж може призводити до появи червоних крапок на тілі, причому в цьому випадку вони матимуть різну локалізацію. Відрізнити алергійне захворювання найпростіше за наявністю сверблячки, а й консультація лікаря тут не вміщує.

Думаємо, що ми відповіли на ваше запитання «Червоні крапки на тілі — що це?» Якщо сумніви з приводу власного

Якщσ вàм cпσдσбaлacя ця нσвинà, нàтиcнiть «Лàйк «i пσдiлiтьcя нeю з iншими!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *